VIJZELEN

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u ergens vijzelwerk voor nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Wij kunnen u verschillende vijzelwerkzaamheden aanbieden;

Stabiliseren

Wat is stabiliseren?

Bij het stabiliseren van een woning wordt er preventief gewerkt aan de stabiliteit van het bouwwerk. Door het uitvoeren van stabiliseringswerkzaamheden kun je je voorkomen dat gebouwen verder weg zullen zakken in de loop der tijd. Heeft u dus last van lichte verzakkingen of bent u bang dat deze binnenkort zullen optreden? Dan is het stabiliseren van uw gebouw geen slecht idee. Op deze manier zou er voorkomen kunnen worden dat er verdere schade aan uw woning optreed dankzij verzakkingen, wat enorme onkosten kan voorkomen in de toekomst.

Wanneer stabiliseren? 

Het stabiliseren van gebouwen is verstandig wanneer u last heeft van lichte verzakkingen en/of bang bent dat deze in de nabije toekomst op zullen treden. Wanneer u de werkzaamheden uit wilt laten voeren is volledig aan u zelf.  Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een erg milde verzakking direct uw gebouw te laten stabiliseren, of u kunt wachten totdat er echt overduidelijke schade is aan uw gebouw voordat u hieraan begint. Er wordt wel aangeraden om uw gebouw tijdig te laten stabiliseren om zo verdere schade aan uw woning te voorkomen en de koste zo laag mogelijk te houden.

Voordelen stabiliseren

Het stabiliseren van huizen/gebouwen is voor ons geen enkele moeite. Wij weten tegen scherpe tarieven uw project te stabiliseren om eventuele verzakkingen te voorkomen in de toekomst. De voordelen van het stabiliseren van een huis kunnen groot zijn;

  • Voorkomt eventuele onkosten; zo hoeft er na het stabiliseren vaak niet meer opgevijzeld te worden.
  • Ook mogelijk op bijzondere locaties, zoals in een flat

Nadelen stabiliseren

Het stabiliseren van een gebouw is erg verstandig op het moment dat u verzakkingen verwacht. Natuurlijk hangen er ook nadelen aan het stabiliseren van een gebouw;

  • Het stabiliseren van een gebouw zal niet veel invloed hebben op de huidige staat van het gebouw aangezien het vooral een preventieve maatregel is
Opvijzelen

Wat is opvijzelen?

Opvijzelen is het rechtzetten van een gebouw middels krachtige machines, die tot op de millimeter nauwkeurig kunnen werken. Zo kunnen we een gewenst resultaat garanderen.  Een goede reden om dit te doen is om uw huis weer waterpas te krijgen; zo zult u bijvoorbeeld niet langer last hebben van scheef hangende schilderijen of spiegels . Ook kan het zorgen voor een waardestijging van uw huis; een verzakt huis is namelijk erg onwenselijk en men zal minder snel bereid zijn hiervoor te betalen.

Wanneer opvijzelen?

Het opvijzelen van een gebouw is verstandig op het moment dat deze verzakt is. Bij een erg milde verzakking zou u eventueel nog kunnen overwegen om uw gebouw te laten stabiliseren, mocht u hier geen last van hebben. Echter wordt er aangeraden bij de wat hevigere verzakkingen waar u wel last van heeft uw gebouw te laten opvijzelen.

Voordelen opvijzelen

Naast het stabiliseren van huizen om verzakkingen te voorkomen kunnen wij ook reeds verzakte huizen weer opvijzelen. Bij dit proces zorgen wij ervoor dat de verzakte woning weer weer rechtgezet.

  • Ideaal als u een gebouw heeft waarbij verzakkingen zijn opgetreden
  • Vrijwel overal mogelijk
  • bied meer veiligheid binnen het huis

Nadelen opvijzelen

  • Is vooral nuttig bij een reeds verzakt gebouw
P van 't Wout logo

P. van ‘t Wout Funderingstechnieken werkt vanuit een sterk marktgerichte visie. Onze organisatie doet er alles aan om vernieuwend en verkennend bezig te zijn. Altijd gebaseerd op traditioneel vakmanschap, kennis, ervaring en inzicht.

CONTACTGEGEVENS

© 2021 P. van ‘t Wout | Powered by GetForward