OPVIJZELEN

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Met jaren ervaring in vijzeltechniek is P. van ‘t Wout de specialist in het opvijzelen van verzakte funderingen. Dit doen wij middels, in eigen beheer, krachtige machines waarmee wij een woning tot in de milimeter kunnen rechtzetten. Bent u op zoek naar een partner die gespecialiseerd in vijzeltechnieken, dan bent u bij P. van ‘t Wout aan het juiste adres. Wij richten op een hoogwaardige dienstverlening met een zo kort mogelijke doorlooptijd.

Wat is opvijzelen?

Opvijzelen of vijzelen is het rechtzetten van een gebouw. Dit doen wij middels zeer krachtige machines. Onze machines zijn zeer gespecialiseerd waardoor zij tot in de millimeter nauwkeurig kunnen werken. Zo kunnen wij altijd het gewenste resultaat garanderen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor een huis is verzakt. Vaak is dit een slappe ondergrond of zijn de eerder aangebrachte heipalen doorgerot. Wij kunnen een verzakte woning weer rechtzetten middels opvijzelen. Zo kan er weer jaren worden genoten van een woning. Bij het rechtzetten van een woning wordt de constructie opgelift en in de oude positie teruggebracht.

Wanneer kies je voor het opvijzelen van een constructie?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het opvijzelen van een woning. Een vaak genoemde reden is om het huis weer waterpas te krijgen wanneer deze erg is verzakt. Bij een milde verzakking zou je ook kunnen overwegen om een woning of constructie te stabiliseren. Bij een hevige verzakking raden wij het aan om een gebouw te laten opvijzelen. Dit zorgt ook voor een waardestijging van uw huis. Een scheef huis is erg onwenselijk en mensen zijn minder snel bereid om hiervoor een prijs te betalen.

Wat zijn voordelen van opvijzelen 

Er zijn enkele voordelen verbonden aan het opvijzelen van een woning of gebouw. Een huis rechtzetten:

  • Is vrijwel overal mogelijk
  • Biedt meer veiligheid binnen het huis
  • Zorgt voor een waardestijging
  • Is de beste oplossing wanneer een gebouw is verzakt

Wat zijn de nadelen van opvijzelen?

Opvijzelen kent ook nadelen. Een nadeel is:

  • Brengt kosten met zich mee, het vijzelen van een woning is niet goedkoop

Stabiliseren van een woning

Naast dat een gebouw opgevijzeld kan worden, is het ook mogelijk om een gebouw te stabiliseren. Het stabiliseren van een woning doen we wanneer er sprake is van een lichte verzakking of wanneer dit in de nabije toekomst kan optreden. Met het uitvoeren van stabiliseringswerkzaamheden wordt er voorkomen dat gebouwen verder wegzakken en de situatie wordt verergerd. Op deze manier zou er voorkomen kunnen worden dat er verdere schade aan uw woning optreed dankzij verzakkingen, wat enorme onkosten kan voorkomen in de toekomst. Indien er sprake is van een hevige verzakking kan er worden gekozen voor vijzelen.

Wanneer een woning stabiliseren

Een woning stabiliseren doe je wanneer een gebouw last heeft van lichte verzakkingen of wanneer dit in nabije toekomst kan voorkomen. Wij raden het aan om tijdig te beginnen met het stabiliseren van een woning. Indien er te laat wordt begonnen aan de stabiliseringswerkzaamheden is het mogelijk dat de woning verder is verzakt.

Wat zijn voordelen van stabiliseren? 

Met jaren ervaring zijn wij de specialist in vijzeltechnieken. We kunnen tegen scherpe prijzen een constructie stabiliseren om toekomstige verdere verzakkingen te voorkomen. De voordelen van vroegtijdige stabilisatie kan erg groot zijn:

  • Je voorkomt eventuele onkosten, na een stabilisatie is het uitgesloten om de woning nog te moeten opvijzelen.  
  • Vrijwel overal mogelijk
  • Zorgt voor een waardestijging van het gebouw, je voorkomt verdere verzakkingen

Wat zijn nadelen van het stabilseren? 

Het stabiliseren van een gebouw is erg verstandig op het moment dat u constateert dat de woning verzakt. Natuurlijk hangen er ook nadelen aan het stabiliseren van een gebouw;

  • Het stabiliseren van een gebouw zal niet veel invloed hebben op de huidige staat van het gebouw aangezien het vooral een preventieve maatregel is

Voor vijzeltechniek kiest je voor P. van ‘t Wout

Met jaren ervaring zijn we de specialisten in verschillende vijzeltechnieken. Dient een woning te worden gestabiliseerd of te worden opgevijzeld? Voor de specialisten van P. van ‘t Wout is dat geen enkel probleem. P. van ‘t Wout is jouw partner op het gebied van fundering- en vijzeltechniek. Ook het inbrengen van funderingspalen middels heien of boren kan je aan ons overlaten.