Buistechnologie – Stalen buispalen

Buistechnologie – Stalen buispalen

P. van ’t Wout Funderingstechnieken is gespecialiseerd in buistechnologie: het aanbrengen van stalen buispalen in de ruimste zin des woord. Binnen het machinepark zijn er veel machines welke in een beperkte ruimte of situatie verschillende paaltypes kunnen aanbrengen.

De stalen buispaal is de meest toegepaste paal bij beperkte werkruimte welke gebruikt wordt voor de meeste vorm van funderingsconstructies en funderingsherstel.

Fundering advies

P. van ’t Wout Funderingstechnieken kan u een passend funderingsadvies leveren zodat het juiste paal type voor uw project en de betreffende locatie wordt geadviseerd. Middels het funderingsadvies wordt tevens de aantrekkelijkste paaltype gekozen.

De stalen buispaal is de meest toegepaste paal bij beperkte werkruimte welke gebruikt wordt voor de meeste vorm van funderingsconstructies en funderingsherstel.

Type buispaal

In de meeste gevallen worden de buispalen opgebouwd uit ter plaatste aan elkaar gelaste stalen buiselementen, voorzien van een grindprop en geluid en trillingsarm geheid met een inwendig valblok. Onze machines zijn uitgevoerd met een heiautomaat, waardoor de buispalen op een correcte manier kunnen worden gekalanderd.

Tijdens deze uitvoering methode bestaat er de mogelijkheid om de stalen buispaal uit te voeren met een verzwaarde voet met een hoogte van bijvoorbeeld 1 meter hoog waarvan de tussen ruimte wordt afgevuld met grout.

Ook voeren wij deze verzwaarde voet uit met toevoeging over de gehele lengte van de stalen buispaal met grout, waardoor het heiwerk vereenvoudigd wordt en het draagvermogen toeneemt.

Hoogfrequent

P. van ’t Wout Funderingstechnieken bezit al sinds 1994 een patent voor een coon welke is ontwikkeld om verschillende diameters buispalen hoogfrequent in de grond te heien. Tijdens het hoogfrequent heien liggen de gecontroleerde trillingswaarden altijd onder de toelaatbare waarde van 2 mm/s.

De hoogfrequente heiblokken worden gevoed door de heimachine, welke een zeer compacte maatvoering heeft, en veel gevraagd wordt om zeer trillingsvrij de buispalen aan te brengen in de grond. Buiten de uitvoering van de grout paal, worden alle buispalen gevuld met beton en een wapeningsnet.

Funderingen en vijzeltechnieken

Ook wordt door P. van ’t Wout funderingstechnieken funderingen aangeboden, en wordt er bij funderingsherstel ook vijzeltechnieken uitgevoerd.

Funderingen P van t Wout

Neem direct contact met ons op

Heeft u interesse in de diensten van P van ‘t Wout Vijzel- en Funderingstechnieken? Neem dan contact met ons op!