Palenplan

Wat is een palenplan?

Het palenplan is een tekening met daarop aangegeven de plaats, de afmetingen van de paal, en bijzonderheden per paal. Het palenplan is een soort samenvatting, een renvooi: een tabel met het aantal palen per soort, per schachtafmeting en per lengte. Zo wordt er een duidelijk overzicht opgesteld over het aantal en type toe te passen heipalen en de locatie hiervan.

Waarom zou er een palenplan opgesteld moeten worden?

Het belang van het opstellen van een palenplan is het bieden van zekerheid over de locatie en het type palen dat  ter fundering wordt aangevraagd. Door het aanleveren van een palenplan kunnen fouten bij het aanleggen van de funderingspalen worden voorkomen en heeft u een poot om op te staan op het moment dat dit toch misloopt. Het biedt eigenlijk een extra stukje zekerheid en voorkomt tevens onkosten.

Hoe kom je aan een palenplan?

Normaliter wordt een palenplan opgesteld door een ingenieursbureau. Mocht u geen ingenieursbureau hebben geraadpleegd/willen raadplegen zou u eventueel ook zelf een palenplan kunnen maken, echter vergt dit wel enige kennis.

 Is een palenplan verplicht?

Nee een palenplan is niet verplicht, echter raden wij dit wel aan. Dit om de door u bedachte fundering te laten realiseren en ervoor te zorgen dat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.