Dit systeem word door ons al sinds het jaar 1980 toegepast, inmiddels door meerderen boorstellingen met diverse afmetingen.

Niet alleen het systeem binnen ons bedrijf, maar ook de kennis van onze werknemers gaat ruim 40 jaar terug. Door deze ervaring kunnen wij dit systeem op 2 manieren aanbieden, hoogfrequent heien en middels een valblok.

Hoogfrequent heien

van ‘t Wout Funderingstechnieken bezit al sinds 1994 een patent voor een coon welke is ontwikkeld om verschillende diameters buispalen hoogfrequent in de grond te heien. Tijdens het hoogfrequent heien liggen de gecontroleerde trilling waarden altijd onder de toelaatbare waarde van 2 mm/s.

Heien middels een valblok

Dit systeem is het meest trilling rijke systeem binnen van ’t Wout.

Wij maken hiervoor gebruik van verschillende valblokken met een gewicht tussen de 400 en 5.000 kg. Door de ruime kennis binnen van ’t Wout kunnen wij de hoogste productie binnen Nederland halen.

Dit kunnen wij bewerkstelligen door een combinatie van een goede bodem (de grind prop) onder in de paal en de snelheid van het valblok (het ophalen en laten zakken van het valblok) door de ruime kennis en ervaring kunnen we op iedere put weer de maatvoering van de prop en het valblok perfect aan laten sluiten op de omgeving.