Heiwerk

P. van ‘t Wout heeft al meer dan 62 jaar ervaringen in heiwerk. Dit maakt ons dé specialisten in funderingswerkzaamheden. Met een modern en een in eigen beheer en deels ontwikkeld machinepark kunt u uw heiwerk gerust aan ons overlaten. Met innovatieve machines en moderne technieken zijn wij in staat om alle specifieke heiwerken uit te voeren. Zo voldoen wij aan de actuele en toekomstige vraag van de markt.

Bent u op zoek naar een partner voor specialistische heiwerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact op of vraag een offerte aan!

Wat is heiwerk

Heiwerken is het in de grond aanbrengen van heipalen. Dit wordt gedaan om de fundering van een pand te verstevigen. Heiwerken kunnen worden uitgevoerd door palen te boren of palen in de grond te slaan. Alvorens er wordt geheid, wordt er een sondering gemaakt. Aan de hand van een sondering wordt de diepte en het type paal bepaald. 

Heiwerk; palen boren of slaan

Palen kunnen op twee manieren de grond in worden gebracht. Een heipaal kan de grond in worden geslagen met een valblok. Dit wordt gedaan met een valblok tussen de 400 en 5000 KG. Dit doen we tot de paal diep genoeg de grond (het zandpakket) is geslagen. D e heipaal staat pas op het juiste niveau zodra deze in de zandlaag staat, dit is een verharde laag diep in de grond waar de heipaal altijd in aangebracht moet worden.

Een funderingspaal kan ook de grond in worden geboord. Palen boren is een van onze specialiteiten. Deze techniek is ideaal voor heiwerken waarbij er geen of nauwelijks trillingen mogen worden veroorzaakt. Zo wordt er voorkomen dat er andere gebouwen of funderingen beschadigd raken. 

Heien

Waarom heien?

Het heien van palen doen we voor een stevige fundering. Een correct uitgevoerd heiwerk is van groot belang bij een stevige fundering. Vanwege de zachte grond in Nederland zijn heiwerken van groot belang. Doen we dit niet, dan is de kans groot dat woningen of panden gaan verzakken. Hierdoor kan er funderingsschade ontstaan en is er funderingsherstel nodig. Dit is een grote kostenpost die voorkomen kan worden door de toepassing van funderingstechniek. 

Eventuele verzakkingen kunnen wij oplossen door de fundering achteraf recht te vijzelen of funderingsherstel toe te passen, echter zullen de kosten vaak vele malen hoger uitvallen dan in eerste instantie het geval was indien er geheid was geweest. Dankzij onze ruime ervaring met het heien van verschillende palen kunnen wij palen op de juiste manier aanbrengen die nog vele jaren mee zullen gaan, wij geven dan ook 10 jaar garantie op onze palen!

Verschillende type palen

De specialisten van P. van ‘t Wout werken met verschillende heipalen. Onze specialisten werken met schroef injectie palen (S.I.P.), grout schroef injectie palen (G.S.I), boorpalen en stalen buispalen. Elk project heeft een unieke benadering. Het type hei/boorpaal wat wij heien of boren verschilt daarom ook per project.

Wat zijn de kosten van heiwerken?

De kosten van heiwerken kunnen enorm verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van locatie, de hoeveelheid palen, de kwaliteit van de grond en afmetingen van de heipalen. Voor het bepalen van de kosten wordt er een sonderingsrapport gemaakt. 

Voor uw heiwerk kies je voor P. van ‘t Wout 

P. van ‘t Wout faciliteert in alle denkbare heiwerken en andere funderingswerken. Of het gaat om een grootschalig project waarbij er veel ruimte is of wanneer er in een kleine ruimte wordt geheid voor bijvoorbeeld een kelderbak. Alles is mogelijk voor de specialisten van P. van ‘t Wout. Gaat niet bestaat niet voor de specialisten van P. van ‘t Wout.

Als funderingsherstel noodzakelijk is, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Met jaren ervaring in vijzeltechniek is P. van ‘t Wout de specialist in het herstellen van funderingen. Bent u op zoek naar een partner die gespecialiseerd in vijzel- en funderingstechnieken, dan bent u bij P. van ‘t Wout aan het juiste adres. Wij richten op een hoogwaardige dienstverlening met een zo kort mogelijke doorlooptijd.

Heeft u interesse in de diensten van P van ‘t Wout Vijzel- en Funderingstechnieken? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dankzij onze jarenlange ervaring in de heisector kunnen wij met trots zeggen dat we u scherp geprijsde, doch kwalitatief hoogstaande heipalen aan kunnen bieden. We hebben in loop der jaren onze technieken in hoog tempo verbeterd waardoor wij voorlopen op vele andere heibedrijven.

P van t wout vrachtwagen