Stalen buispaal

Wat zijn stalen buispalen?

Stalen buispalen zijn, zoals de naam al enigszins suggereert, buispalen van staal. Deze worden gebruikt om te heien. Zo zal er een gebouw ondersteund worden en kunnen verzakkingen en scheurvormingen kunnen worden voorkomen.. Dit systeem is het meest trilling rijke systeem binnen van ’t Wout. Dit systeem word door ons al sinds het jaar 1980 toegepast, inmiddels door meerdere heistellingen met diverse afmetingen. Niet alleen het systeem binnen ons bedrijf, maar ook de kennis van onze werknemers gaat ruim 40 jaar terug. Door deze ervaring kunnen wij dit systeem op 2 manieren aanbieden; middels hoogfrequent heien of middels een valblok.

Patent

Van ‘t Wout Funderingstechnieken bezit al sinds 1994 een patent voor een coon welke is ontwikkeld om verschillende diameters buispalen hoogfrequent in de grond te heien. Tijdens het hoogfrequent heien liggen de gecontroleerde trillingswaarden altijd onder de toelaatbare waarde van 2 mm/s. Wij maken hiervoor gebruik van verschillende valblokken met een gewicht tussen de 400 en 5.000 kg.

Hoge productie

Door de ruime kennis binnen van ’t Wout kunnen wij de hoogste productie binnen Nederland halen. Dit kunnen wij bewerkstelligen door een combinatie van een goede bodem (de grind prop) onder in de paal en de snelheid van het valblok (het ophalen en laten zakken van het valblok). Door de ruime ervaring kunnen we op iedere put weer de maatvoering van de prop en het valblok perfect aan laten sluiten op de omgeving.

Stalen buispalen 

Natuurlijk is het bij het afwegen van een paaltype van belang te weten welke de meest verstandige keuze is. Maar wanneer kun je het beste gaan boren (S.I.P. & G.S.I.) en wanneer kun je het beste gaan heien (Stalen Buispalen)? Wat kwaliteit betreft, is het verschil niet groot. De constructeur zal voor u een juist palenplan opstellen, vaak kunnen ze dit voor beiden soorten palen doen. Echter zijn er daadwerkelijk wel verschillen tussen hei- en boorpalen; Dit zit hem vooral in de overlast bij het aanbrengen van de palen. Waar de Stalen buispalen aardig wat trillingen zullen veroorzaken, zullen boorpalen nauwelijks trillingen veroorzaken. De trillingen kunnen de nabijgelegen funderingen aantasten en voor schade zorgen. Daarentegen zijn de stalen buispalen vaak wel stukken goedkoper om te laten plaatsen, dit is dus een aanrader als u niet in de buurt van andere gebouwen werkt. Samen met de constructeur/aannemer zal vaak de meest verstandige keus worden gemaakt op basis van de situatie.

Stalenbuis paal
P van 't Wout logo

P. van ‘t Wout Funderingstechnieken werkt vanuit een sterk marktgerichte visie. Onze organisatie doet er alles aan om vernieuwend en verkennend bezig te zijn. Altijd gebaseerd op traditioneel vakmanschap, kennis, ervaring en inzicht.

CONTACTGEGEVENS

© 2021 P. van ‘t Wout | Powered by GetForward