Heien

Met meer dan 62 jaar ervaring in het heiwerk zijn wij dé specialist in verschillende funderingswerkzaamheden. Met een modern en een vaak in eigen beheer ontwikkeld machinepark kunt u het heien van palen aan ons overlaten. Met innovatieve machines, procedures en technieken voldoen we aan de actuele en toekomstige vraag van de markt. Bent u op zoek naar een partner voor een specialistisch heiwerk, dan bent u bij P. van ‘t Wout aan het juiste adres. Wij richten ons op hoogwaardige kwaliteit en zo kort mogelijke doorlooptijd!

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact op of vraag een offerte aan!

Heien

Wat is heien?

Heien is het aanbrengen van heipalen in de grond om de fundering van een huis of pand te verstevigen. Nadat er besloten is dat er geheid moet worden wordt er een sondering gemaakt. Aan de hand van een sondering wordt er vastgesteld hoe diep de palen in de grond moeten worden geheid. Door middel van een heistelling wordt er een heipaal in de grond geslagen. 

Wanneer een valblok de grond in wordt geslagen, doen wij dat met een valblok van tussen de 400 en 5000 KG. Dit doen we totdat de paal diep genoeg in het zandpakket is geslagen. Op het moment dat de paal de juiste diepte heeft bereikt zal deze hier blijven staan om de grond waarop gebouwd wordt te verstevigen. Indien het heien van palen niet goed wordt uitgevoerd, kan de heipaal kapot geheid worden en kunnen er scheuren of verzakkingen in de omgeving worden veroorzaakt. Laat daarom het heiwerk door een specialist doen!

Waarom heien?

Het heien van palen doen we voor een stevige fundering. Een goed heiwerk is van zeer groot belang bij de fundering van een woning of bedrijfspand. In Nederland is er sprake van een zachte grond en zijn heiwerken van groot belang. Doen we dit niet, dan is de kans groot dat de fundering zal verzakken en er sprake is van funderingsschade. Door het juist heien van de palen is het risico op schade aan het gebouw ten gevolge van funderingsschade minimaal. 

Eventuele verzakkingen kunnen wij oplossen door de fundering achteraf recht te vijzelen of funderingsherstel toe te passen, echter zullen de kosten vaak vele malen hoger uitvallen dan in eerste instantie het geval was indien er geheid was geweest. Dankzij onze ruime ervaring met het heien van verschillende palen kunnen wij palen op de juiste manier aanbrengen die nog vele jaren mee zullen gaan, wij geven dan ook 10 jaar garantie op onze palen!

Wanneer moet je heien?

Heien is de eerste stap van een goede fundering. Wanneer er geen heipalen of de heipalen foutief de grond in zijn gebracht kan dit leiden tot verzakkingen of funderingsschade. Het is daarom van belang bij het maken van de fundering te heien, alvorens er op de fundering gebouwd kan worden. De lengte van de palen wordt bepaald aan de hand van een sondering. De constructeur berekend aan de hand van de sondering het aantal heipalen.

Wat zijn de kosten van heien?

De kosten van een heiwerk verschillen vaak enorm. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de locatie, de kwaliteit van de grond (blijkt uit sondering) en de lengte /afmeting van de aangevraagde palen. Het is daarom lastig een indicatie te geven van de kosten voor het heien. 

Verschillende type heipalen

De specialisten van P. van ‘t Wout werken met verschillende heipalen. Onze specialisten werken met schroef injectie palen (S.I.P.), grout schroef injectie palen (G.S.I), boorpalen en stalen buispalen. Elk project heeft een unieke benadering. Het type hei/boorpaal wat wij heien of boren verschilt daarom ook per project. 

Palen boren of heien

Naast het heien van palen, boren wij ook palen de grond in. Bij het op deze manier aanbrengen van palen in de grond maken wij gebruik van S.I.P. en G.S.I palen. Het grote verschil tussen boren en heien is de manier waarop wij de paal aanbrengen in de grond. Waar we bij heien de paal met een zwaar gewicht de grond inslaan, boren we S.I.P. en G.S.I palen als het ware de grond in.

Zowel boren als heien dient voor hetzelfde doel. Palen boren wordt gedaan om op een trillingsvrije wijze palen de grond in te brengen. Zo voorkomen wij dat gebouwen verzakken of scheuren. Bij het in de grond slaan van palen kunnen zware trillingen ontstaan.

Voor uw heiwerk kiest u voor P. van ‘t Wout

P. van ‘t Wout faciliteert in alle denkbare heiwerken. Of het gaat om een grootschalig project waarbij er veel ruimte is of wanneer er in een kleine ruimte wordt geheid voor bijvoorbeeld een kelderbak. Alles is mogelijk voor de specialisten van P. van ‘t Wout.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dankzij onze jarenlange ervaring in de heisector kunnen wij met trots zeggen dat we u scherp geprijsde, doch kwalitatief hoogstaande heipalen aan kunnen bieden. We hebben in loop der jaren onze technieken in hoog tempo verbeterd waardoor wij voorlopen op vele andere heibedrijven.