Funderingstechniek

P. van ‘t Wout is sinds 1937 toonaangevend in funderingstechniek. Van palen boren en heien tot vijzelen en betonwerken. Je kunt het overlaten aan onze specialisten. Gaat niet bestaat niet. Wij zorgen voor een hoogstaande fundering met behulp van onze verschillende technieken die passend zijn bij het type project en ondergrond. U kunt letterlijk op onze expertise bouwen.

Funderingstechniek P van t wout

Wat zijn funderingstechnieken?

Dit zijn technieken die worden gebruikt om een ondergrond, oftewel de fundering, te realiseren, verstevigen of herstellen. Zo wordt er voor een veilige én stevige basis voor panden, woningen of terrassen gezorgd. Er zijn vele verschillende technieken die kunnen worden toegepast. Dit is afhankelijke van de situatie. Met tientallen jaren ervaring in verschillende technieken zijn wij jouw specialist.

Waarom is er funderingswerk nodig? 

Funderingswerk passen wij toe om ervoor te zorgen dat gebouwen of andere projecten niet verzakken. In Nederland hebben wij te maken met een zachte bodem en om ervoor te zorgen dat er geen sprake zal zijn van verzakkingen, zijn funderingswerken benodigd. Wordt er niet geheid en is er geen sprake van sterke fundering, dan zal er funderingsschade optreden.

Onze specialismen

Als specialist in funderingstechnieken zullen we aan de basis staan van jouw funderingswerken. Onze werkzaamheden kunnen bestaan uit het aanbrengen van funderingspalen, vijzelen, sonderingen, funderingsherstel, verplaatsing van een gebouw, het maken en vervangen van funderingen. 

Funderingspalen

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van verschillende heipalen. Afhankelijk van de situatie kan er worden gekozen voor schroefinjectiepalen, groutinjectiepalen en stalen buispalen.  Wanneer er sprake is van een druk gebied of monumentale panden zijn schroef- of groutinjectiepalen de juiste keuze. Bij het aanbrengen komen er nauwelijks trillingen vrij. Dit noemen wij ook wel laagfrequent heien.  

 

Wanneer er wordt gekozen voor heipalen die de grond in moeten worden geslagen door middel van een heiblok, spreken we over stalen buispalen. Het aanbrengen van deze pralen brengt wel trillingen met zich mee. Dit noemen we hoogfrequent heien.

Funderingen

Herstellen van funderingen

De fundering van een gebouw kan door verschillende oorzaken zoals droogstand van het funderingshout of bacteriologische aantasting schade oplopen. Funderingsherstel kan in bepaalde gevallen door het verbeteren van de bestaande fundering worden uitgevoerd, maar het lijkt niet altijd mogelijk en vereist een professionele aanpak. Dit is hét moment om onze expertise in te schakelen.

Opvijzelen van verzakte funderingen

Met jaren ervaring in vijzeltechniek is P. van ‘t Wout de specialist in het opvijzelen van verzakte funderingen. Dit doen wij middels, in eigen beheer, krachtige machines waarmee wij een woning tot in de milimeter kunnen rechtzetten. Onze machines zijn zeer gespecialiseerd waardoor zij tot in de millimeter nauwkeurig kunnen werken. Zo kunnen wij altijd het gewenste resultaat garanderen.

Betonwerken

Ook voor verschillende betonwerken kan je onze expertise inschakelen. We ondersteunen in het aanleggen van betonvloeren, betonnen kelderbakken, betonwanden en funderingsbalken. Wij kunnen voorzien in verschillende betonwerken. 

Voor uw heiwerk kiest u voor P. van ‘t Wout

van ‘t Wout faciliteert in alle denkbare funderingstechnieken. Of het gaat om een grootschalig project of een klein project. Alles is mogelijk voor de specialisten van P. van ‘t Wout. Neem contact op om te kijken wat wij voor jou kunnen beteken. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dankzij onze jarenlange ervaring in de heisector kunnen wij met trots zeggen dat we u scherp geprijsde, doch kwalitatief hoogstaande heipalen aan kunnen bieden. We hebben in loop der jaren onze technieken in hoog tempo verbeterd waardoor wij voorlopen op vele andere heibedrijven.

P van t wout vrachtwagen