Funderingsherstel

De fundering van een gebouw kan door verschillende oorzaken zoals droogstand van het funderingshout of bacteriologische aantasting schade oplopen. Ook funderingen hebben namelijk niet het eeuwige leven. Funderingsherstel kan in bepaalde gevallen door het verbeteren van de bestaande fundering worden uitgevoerd, maar het lijkt niet altijd mogelijk en vereist een professionele aanpak. Dit is hét moment om onze expertise in te schakelen.

Heeft u interesse in de diensten van P van ‘t Wout Vijzel- en Funderingstechnieken? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Funderingstechniek P van t wout

Verzakte fundering en gescheurde fundering herstellen

In het geval van een renovatie van uw pand waarbij het vermoeden bestaat dat er sprake is van funderingsproblemen, zoals een verzakte fundering of een gescheurde fundering, raden wij u altijd aan om een funderingsherstel specialist in te schakelen. Een dure verbouwing kan achteraf namelijk teniet worden gedaan indien u niet bij de basis begonnen bent. Ook indien u voornemens heeft een huis te kopen met funderingsschade is het raadzaam om samen met ons te kijken naar de verwachte kosten van herstel. Dit kunt u dan in de aankoop onderhandeling meenemen. Het herstellen van funderingen biedt kansen voor een waardevermeerdering van het huis na aankoop.

Funderingsonderzoek

Door middel van een funderingsonderzoek krijgt u een goed beeld van de huidige kwaliteit van uw fundering en of een funderingsherstel benodigd is. Een scheur in de muur, klemmende deuren, verzakte vloeren of soms zelfs zichtbare verzakkingen zijn de eerste signalen dat funderingen aangetast zou kunnen zijn. Om te kunnen bepalen in welke mate de fundering aangetast is, voeren wij eerst een funderingsonderzoek uit. Wij voeren het funderingsonderzoek uit conform het protocol onderzoek houten paalfunderingen van het VROM. Door het graven van één of meer inspectieputten wordt de (houten paal) fundering bloot gelegd zodat verder onderzoek mogelijk is. Het funderingsonderzoek leidt tot een conclusie. Niet altijd is (direct) ingrijpen noodzakelijk, maar in sommige gevallen kan het echter beter zijn om direct actie te ondernemen. Indien herstel van de fundering noodzakelijk blijkt, maken wij met u een plan van aanpak waarbij wij u met raad en daad van dienst zijn.

Funderingen

Wanneer wordt een fundering hersteld en wanneer wordt deze vervangen?

Funderingsherstel kan in bepaalde gevallen door het verbeteren van de bestaande fundering worden uitgevoerd, maar in andere gevallen is het noodzakelijk om de bestaande fundering geheel te vervangen door een nieuwe fundering. Wij kunnen uw funderingspalen middels verschillende technieken plaatsen. Zo kunnen wij de nieuwe funderingspalen de grond in boren, maar ook heien. Ieder project is daarin anders en daarom is een eerste oriënterend gesprek met één van onze mensen vaak de beste stap. Alhoewel bewoners vaak op zien tegen de kosten en overlast van het herstel is de schade aan uw pand bij het nalaten van herstel vaak veel hoger.

Een renderende investering

Als het tot de financiële en bouwtechnische mogelijkheden behoort, dan adviseren wij u om de hersteloperatie te combineren met bijvoorbeeld een kelder/ souterrain of aanbouw waardoor er sprake is van verhoging van de waarde van uw pand. De kosten van funderingsherstel worden dan (gedeeltelijk) een renderende investering in uw onroerend goed. Voor het leveren van kelderbakken en overige betonwerkzaamheden zijn wij u ook graag van dienst.

Funderingsherstel technieken

Als uw fundering verzakt is, kunnen wij deze fundering herstellen door deze op te vijzelen. Bij het opvijzelen wordt een gebouw rechtgezet middels hydraulische vijzels. Deze vijzels zijn bij ons in eigen beheer en zijn zeer gespecialiseerd, waardoor zij het gebouw tot in de milimeter kunnen rechtzetten.

Fundering laten herstellen door P. van ‘t Wout

Als funderingsherstel noodzakelijk is, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met jaren ervaring in vijzeltechniek is P. van ‘t Wout de specialist in het herstellen van funderingen. Bent u op zoek naar een partner die gespecialiseerd in vijzel- en funderingstechnieken, dan bent u bij P. van ‘t Wout aan het juiste adres. Wij richten op een hoogwaardige dienstverlening met een zo kort mogelijke doorlooptijd.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dankzij onze jarenlange ervaring in de heisector kunnen wij met trots zeggen dat we u scherp geprijsde, doch kwalitatief hoogstaande heipalen aan kunnen bieden. We hebben in loop der jaren onze technieken in hoog tempo verbeterd waardoor wij voorlopen op vele andere heibedrijven.

P van t wout vrachtwagen