Schroefinjectiepalen
Het S.I.P systeem staat voor Schroef Injectie Paal. Dit systeem wordt door ons al sinds 2009 toegepast, inmiddels door meerdere boorstellingen met diverse afmetingen. Dit systeem is te vergelijken met het G.S.I paal systeem, maar dan middels een andere buis. Bent u op zoek naar een partner die gespecialiseerd in onder andere het aanbrengen van funderingspalen, dan bent u bij P. van ‘t Wout aan het juiste adres. Wij richten ons op zo een korte mogelijke doorlooptijd en een hoogwaardige dienstverlening.

Wat zijn schroefinjectiepalen?
Schroefinjectiepalen zijn stalen buispalen met een omhulling van verhard cementgrout. De buis van de paal kan gevuld zijn met cementgrout. De punt van de paal bestaat uit twee halfcirkelvormige schroefbladen en een injectie opening. De paal wordt, in tegenstelling tot stalen buispalen, niet in de grond geheid maar geschroefd. Hierdoor heeft het aanbrengen van de schroefinjectiepalen een lage geluidsbelasting en kunnen de palen nagenoeg trillingsvrij aangebracht worden. Tijdens het draaien van de paal wordt er grout geïnjecteerd via de onderzijde van de paal (de boorpunt), welke vervolgens een laag achterlaat aan de buitenkant van de paal. Hierdoor blijft er volledig vergroute paal achter in de grond. De diameter van de boorpunt is groter dan de paaldiameter, omdat we grout injecteren uit de punt. Hierdoor komt het grout aan de buitenkant van de paal te zitten. De diameter van de paal wordt daarmee gelijk aan de diameter van de boorpunt. Kortom: ook al is de stalen buis vrij klein, wordt deze toch fors groter waardoor de paal draagkrachtig is.
Verschil met grout schroefinjectiepalen
Het verschil tussen beide palen is vooral te merken in de diameters van beide paalsoorten. G.S.I palen zijn over het algemeen groter. Vandaar dat schroefinjectiepalen voornamelijk bij kleinere klussen worden gebruikt. Daar waar G.S.I palen op elkaar geplaatst worden middels een tromp en een las, worden de segmenten van een schroefinjectiepaal in elkaar ‘’geschroefd’’.

Wanneer kiezen voor schroefinjectiepalen?
Het aanbrengen van een schroefinjectiepaal is vrijwel trillingsvrij en daarom ideaal voor situaties waarbij geen trillingen veroorzaakt mogen worden (denk aan dichtbevolkte gebieden en in de buurt van zettingsgevoelige bestaande gebouwen). Daarnaast worden deze palen middels kleine stellingen aangebracht, zo is het gebruik van schroefinjectiepalen erg handig voor het werken op locaties waar de werkruimte beperkt is. Schroefinjectiepalen worden vooral gebruikt voor wat kleinere klussen. G.S.I. palen worden voor de wat grotere klussen gebruikt aangezien G.S.I palen nog vele maten groter kunnen dan schroefinjectiepalen. Samen met een constructeur wordt op basis van de situatie de meest verstandige keus gemaakt.
Voordelen en nadelen
Er zitten zowel voordelen als nadelen aan het werken met schroefinjectiepalen. Een nadeel is dat een schroefinjectiepaal wat prijziger is dan een stalen buispaal. Ook zijn schroefinjectiepalen alleen te verkrijgen in wat kleiner formaat (in diameters). Deze palen hebben wel het grote voordeel dat ze trillingsvrij aangebracht kunnen worden en weinig werkruimte in beslag nemen, waardoor het een ideale keuze is bij de kleinere projecten waarbij er geen trillingen mogen ontstaan.
Onze werkwijze
Voor we een project uitvoeren werpen we eerst een blik op de bouwlocatie. Daarna gaan we in gesprek met de klant over wat de wensen zijn. Zodra we de wensen duidelijk in kaart hebben gebracht gaan we terug naar het kantoor. Op kantoor maken we met ons team een plan van aanpak. Ieder project dat wij uitvoeren is uniek. Daarom heeft ieder project weer zijn eigen plan van aanpak nodig.
De grote projecten hebben ook een werkplan, opgesteld door werknemers met tientallen jaren ervaring. Zodra het werkplan is opgesteld kunnen we beginnen met de werkzaamheden uitvoeren, en ons specialisme toepassen in de praktijk.
Schroefinjectiepalen laten aanbrengen door P. van 't Wout
Wilt u schroefinjectiepalen laten plaatsen? P. van ‘t Wout is daarbij de juiste keuze. Ons specialisme is datgene doen wat anderen niet kunnen. Of we nu in een kelder van 2 meter hoog staan te boren of boorpalen van 44 meter boren ten behoeve van petrochemie. Gaat niet, bestaat niet voor de specialisten van P. van ‘t Wout. Alles wat wij doen is gebaseerd op traditioneel vakmanschap, kennis, ervaring en inzicht. Ieder project, ongeacht omvang of complexiteit, is voor ons een uitdaging!
Dankzij onze jarenlange ervaring in de heisector kunnen wij met trots zeggen dat we u scherp geprijsde, doch kwalitatief hoogstaande heipalen aan kunnen bieden. We hebben in loop der jaren onze technieken in hoog tempo verbeterd waardoor wij voorlopen op vele andere heibedrijven.
