S.I.P. (Schroefinjectiepalen)

S.I.P.

Wat is S.I.P.?

Het S.I.P systeem staat voor Schroef Injectie Paal. Dit systeem word door ons al sinds het jaar 2009 toegepast, inmiddels door meerdere boorstellingen met diverse afmetingen. Dit systeem is te vergelijken met het G.S.I paal systeem, maar dan middels een andere buis. Het verschil tussen beiden is vooral te merken in de diameters van beide paalsoorten. Vandaar worden de schroefinjectiepalen  vooral gebruikt voor wat kleinere klussen , waar de G.S.I. palen voor de wat grotere klussen gebruikt zullen worden aangezien G.S.I nog vele maten groter kan. Daar waar G.S.I palen op elkaar geplaatst worden middels een tromp en een las, worden de segmenten van een S.I.P buis in elkaar ‘’geschroefd’’.  Tijdens het draaien van de paal word er grout geïnjecteerd via de onderzijde van de paal (de boorpunt), welke  vervolgens een laag achterlaat aan de buitenkant van de paal. Hierdoor blijft er volledig vergroute paal achter in de grond.

  • Het injecteren van een schroefinjectiepaal is vrijwel trillingvrij ; ideaal voor situaties waarbij geen trillingen veroorzaakt mogen worden.
  • Worden middels kleine stellingen geïnjecteerd, zo is het gebruik van schroefinjectiepalen erg handig voor het werken op locaties waar de werkruimte niet groot is.

Nadelen schroefinjectiepalen

  • Zijn vaak net wat duurder dan stalenbuispalen
  • Zijn alleen te verkrijgen in wat kleiner formaat (in diameters)
Previous
Next
P van 't Wout logo

P. van ‘t Wout Funderingstechnieken werkt vanuit een sterk marktgerichte visie. Onze organisatie doet er alles aan om vernieuwend en verkennend bezig te zijn. Altijd gebaseerd op traditioneel vakmanschap, kennis, ervaring en inzicht.

CONTACTGEGEVENS

© 2021 P. van ‘t Wout | Powered by GetForward