G.S.I. paal

G.S.I staat voor Grout Schroef Injectie paal. G.S.I is een trillingsvrij palensysteem dat u goed kunt toepassen bij projecten waar geen tot nauwelijks trillingen mogen ontstaan zoals in drukke gebieden of bij monumentale panden

Sinds 2007 passen wij dit systeem toe en wij doen dit middels meerdere boorstellingen met diverse afmetingen. Net als bij de stalen buispalen maken wij grouinjectiepalen op maat, in plaats deze fabrieksaf te bestellen. Schroefinjectiepalen (S.I.P.) daarentegen bestellen wij wel fabrieksaf. Mede door onze jarenlange ervaring en onze specialistische kennis kunnen wij door middel van automatisering en tactische indelingen scherpe prijzen en hoogstaande kwaliteit leveren.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op of vraag een offerte aan.

GSI palen p van t wout

Wat is een groutinjectiepaal?

Een groutinjectiepaal is een stalen buispaal die als het ware de grond in wordt geschroefd. De punt van een G.S.I. paal bestaat uit twee halfcirkelvormige schroefbladen met een injectie opening. In tegenstelling tot heipalen worden G.S.I. palen niet de grond in geslagen maar als ware in de grond geschroefd. Hierdoor kan er zonder trillingen worden gewerkt. 

Het verschil met S.I.P. palen is dat G.S.I. palen over het algemeen groter zijn. Een groutinjectiepaal wordt in delen aangebracht. Dit wordt gedaan door segmenten door middel van een tromp en een las aan elkaar vast te lassen. Na het aanbrengen van de paal wordt de paal voorzien van bewapening en grout. Zodoende blijft er een volledig gegroute paal achter.

Wanneer kies je voor een groutinjectiepaal?

Je kiest voor een injectiepaal wanneer er geen trillingen veroorzaakt mogen worden. Dit kunnen klussen zijn in dichtbevolkte gebieden of in de buurt monumentale gebouwen die zettingsgevoelig zijn  Hierbij zouden de gevolgen anders kunnen zijn dat de fundering van de gebouwen in de omgeving beschadigd raakt of het zelfs begeeft. Dit is natuurlijk onwenselijk en een enorme kostenpost, gemakkelijk te voorkomen met behulp van de G.S.I. palen. G.S.I. palen gebruik je voor de grotere klussen omdat groutinjectiepalen vele malen groter kunnen zijn dan S.I.P. palen. Samen met de constructeur wordt op basis van een situatie de keuze gemaakt.

GSI palen

Wat is het verschil met een schroefinjectiepaal?

Het verschil tussen S.I.P. (schroefinjectiepalen) en G.S.I. palen is vooral te merken in de diameter en lengtes. Groutinjectiepalen zijn over het algemeen groter en daarom worden dit type palen vooral bij grote klussen gebruikt. De segmenten van een G.S.I. paal worden op elkaar gelast waarbij de segmenten van een S.I.P. in elkaar worden ‘geschroefd’.

De prijs G.S.I. palen

De prijs van deze palen ligt vergeleken met de stalen buispalen vrij hoog. Echter is het in vele gevallen de moeite zeker waard indien er rekening gehouden moet worden met gebouwen in de nabije omgeving. Het is erg lastig om een vaste prijs te geven voor de G.S.I. palen. De prijs van deze varieert namelijk enorm, vooral afhankelijk van de situatie. Mocht u geïnteresseerd zijn in de G.S.I. palen, kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen!

De voordelen en nadelen van G.S.I. palen

Aan het gebruik van G.S.I. palen zitten voordelen en nadelen verbonden. Voordelen van G.S.I. palen zijn:

  • Het aanbrengen van een G.S.I. paal is vrijwel trillingvrij, ideaal dus voor situaties waarbij geen trillingen veroorzaakt mogen worden.
  • Geschikt voor wat grotere klussen.

Nadelen van het gebruik van injectiepalen zijn:

  • Zijn vaak duurder dan stalen buispalen.
  • Zijn niet ideaal voor kleinere klussen. Hiervoor raden wij S.I.P. palen aan. 

Werkwijze van P. van ‘t Wout

Met onze jarenlange ervaring en onze kennis zijn wij dé specialist op het gebied van het aanbrengen van injectiepalen. Voor ieder project werpen we eerst een blik op de bouwlocatie om te bepalen wat de meest geschikte heipalen zijn. Ieder project is uniek en daarom maken wij voor ieder project een plan van aanpak. 

Wilt u groutinjectiepalen laten aanbrengen? Kies dan voor de specialisten van P. van ‘t Wout. Ons specialisme is datgene doen wat anderen niet kunnen. Of we nu in een kelder van 2 meter hoog staan te boren of boorpalen van 44 meter boren ten behoeve van petrochemie. Gaat niet, bestaat niet voor de specialisten van P. van ‘t Wout. Alles wat wij doen is gebaseerd op traditioneel vakmanschap, kennis, ervaring en inzicht. Ieder project, ongeacht omvang of complexiteit, is voor ons een uitdaging! 

Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dankzij onze jarenlange ervaring in de heisector kunnen wij met trots zeggen dat we u scherp geprijsde, doch kwalitatief hoogstaande heipalen aan kunnen bieden. We hebben in loop der jaren onze technieken in hoog tempo verbeterd waardoor wij voorlopen op vele andere heibedrijven.

P van t wout vrachtwagen