Palen Boren

Bij het plaatsen van funderingspalen kunt u er voor kiezen de palen de grond in te boren. Dit gebeurt met speciale schroefpalen. De palen worden dan als het ware in de grond gedraaid, ofwel geschroefd. Een groot voordeel van deze techniek is dat de palen hierdoor trillingsvrij de grond in kunnen worden geplaatst. Dankzij onze ruime ervaring op het gebied van boren kunnen wij in vrijwel iedere situatie een passende oplossing zoeken. Onze boorwerken zijn kwalitatief hoogstaand en scherp geprijsd dankzij onze vooruitstrevende technieken. Iedere dag zijn wij bezig met het verbeteren en doorontwikkelen van onze materialen en stellingen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem nu contact op of vraag een offerte aan!

P van t Wout boorwerk

Waarom palen boren?

Funderingspalen zijn van zeer groot belang bij de fundering van een huis of pand. In Nederland hebben we te maken met een zachte grond, hierdoor zijn funderingspalen van groot belang om de fundering te verstevigen. Doen we dit niet, dan is de kans groot dat de fundering zal verzakken. Hierdoor kan funderingsschade ontstaan. Door het juist boren van de palen is het risico op schade aan het gebouw ten gevolge van funderingsschade minimaal. 

Mocht u te maken hebben met verzakkingen, kunnen wij deze voor u oplossen door de fundering achteraf recht te vijzelen. Echter, deze kosten zullen vaak vele malen hoger uitvallen dan in eerste instantie het geval was indien er direct palen zijn aangebracht. Dankzij onze ruime ervaring met het boren van verschillende funderingspalen kunnen wij funderingspalen op de juiste manier aanbrengen die ook nog vele jaren mee zullen gaan. Door het boren van palen, waarbij de lengte en hoeveelheid van de palen wordt bepaald op basis van een berekening van de constructeur. Het grote voordeel van deze techniek is dat deze trillingsvrij is.

Met onze jarenlange ervaring, kennis en innovatieve procedures en technieken is P. van ‘t Wout dé partij voor heien, boren, vijzelen en betonwerk. Ieder project is uniek en daarom leveren wij het benodigde maatwerk. 

Wanneer kies je voor palen boren? 

Deze techniek is ideaal voor projecten waarbij er geen of nauwelijks trillingen veroorzaakt mogen worden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij projecten dichtbij andere gebouwen. Trillingen zouden ervoor kunnen zorgen dat de fundering van de gebouwen in de omgeving beschadigd raken. Dit vertaalt zich in scheuren en verzakkingen. Dit is natuurlijk onwenselijk en een enorme kostenpost. Dit is gemakkelijk te voorkomen door palen te boren in plaats van heien. Vaak wordt samen met de constructeur de keuze tussen palen boren of heien gemaakt.

Verschil heien en palen boren

In plaats van een valblok dat in de paal valt, kunnen palen ook de grond in worden geboord. Het voordeel van dit boren is dat er geen trillingen worden veroorzaakt bij het uitvoeren. Dit is ideaal in omstandigheden waarin er trillingsvrij gewerkt moet worden. Palen boren is in vele gevallen net wat duurder dan het heien. Deze extra kosten zitten wel verbonden aan het extra voordeel om trillingsvrij te kunnen werken, waardoor overlast en onkosten voorkomen kunnen worden.

Boren p van t wout

Typen boorpalen

Wij werken met twee verschillende soorten boorpalen, dit zijn schroefinjectiepalen en grout schroefinjectiepalen. Het verschil tussen de palen is vooral te merken in de diameters van beide paalsoorten.

Grout schroefinjectiepalen

Grout schroefinjectiepalen, ook wel G.S.I. palen genoemd, zijn schroefpalen die op elkaar geplaatst worden middels een tromp en een las. Deze palen zijn ideaal voor de wat grotere projecten waarbij er geen of nauwelijks trillingen veroorzaakt mogen worden. Een groot voordeel van grout schroefinjectiepalen is dat deze net als de stalen buispalen (die gebruikt worden voor heien) door ons op maat gemaakt kunnen worden i.p.v. dat wij deze fabrieksaf bestellen.

Schroefinjectiepalen

Schroefinjectiepalen, ook wel afgekort met S.I.P. zijn palen waarbij de segmenten van de buis in elkaar worden ‘’geschroefd’’. Doordat de palen middels een kleine stelling worden aangebracht, zijn grout schroefinjectiepalen erg geschikt voor de kleinere projecten of wanneer de werkruimte minimaal is. Een nadeel van schroefinjectiepalen is dat wij deze – in tegenstelling tot groutinjectiepalen – niet op maat maken.

Wilt u weten welk type paal het meest geschikt is voor uw situatie? Neem dan direct contact op met één van onze medewerkers!

Wat zijn de kosten van palen boren?

Net zoals bij het heien zijn de kosten voor het boren van palen vrij variërend, er is dus geen standaard prijs voor palen boren. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de locatie, de kwaliteit van de grond (blijkt uit sondering) en de lengte van de aangevraagde palen. De palen die worden gebruikt bij palen boren zijn in verhouding duurder dan stalen buispalen (deze worden gebruikt bij het heien).

Kies voor de specialist: laat uw palen boren door P. van ‘t Wout

Al meer dan 15 jaar hebben wij ervaring in het boren van palen. Wij zijn gespecialiseerd in vijzel- en funderingstechnieken en leveren vakmanschap op topniveau. Dankzij onze jarenlange ervaring en ons probleemoplossend vermogen voor specifieke problematiek kunnen wij in vrijwel iedere situatie een passende oplossing zoeken. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen en laat uw palen boren door een vakspecialist!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dankzij onze jarenlange ervaring in de heisector kunnen wij met trots zeggen dat we u scherp geprijsde, doch kwalitatief hoogstaande heipalen aan kunnen bieden. We hebben in loop der jaren onze technieken in hoog tempo verbeterd waardoor wij voorlopen op vele andere heibedrijven.

P van t wout vrachtwagen