BOREN

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dankzij onze ruime ervaring op het boorgebied kunnen wij in vrijwel iedere situatie een passende oplossing zoeken. Onze boorwerken zijn kwalitatief hoogstaand en scherp geprijsd dankzij onze vooruitstrevende technieken.

Wat is boren?

Naast het heien van heipalen kun je ook een aantal palen de grond in boren. Deze palen betreffen de S.I.P. en G.S.I. types . In plaats van een valblok dat op de paal valt, zoals bij het heien, boort men de paal als het ware in de grond. Het voordeel van dit boren is dat er vrijwel geen trillingen worden veroorzaakt bij het uitvoeren hiervan. Dit is ideaal in omstandigheden waarin er trillingsvrij gewerkt moet worden. technieken.

Waarom boren?

Het boren wordt gedaan om op een trillingsvrije wijze om te voorkomen dat gebouwen zullen verzakken of scheuren. Door het boren van enkele palen, wiens lengte worden bepaald op basis van een sondering, onder een woning zal deze een stuk steviger komen te staan. Het boren is in vele gevallen net wat duurder dan het heien, dus kan men zich afvragen wat de voordelen van het boren zijn t.o.v. heet heien. Echter zijn deze er wel degelijk; zo is het bij boren mogelijk om vrijwel trillingsvrij te opereren om overlast/ onkosten te voorkomen.

Wanneer boren?

Het boren moet net zoals het heien vaak een het begin van een bouwproject gebeuren. Nadat er is geboord kan men pas beginnen met het verrichten van overige werkzaamheden zoals het bouwen van een huis. In plaats van boren zou u ook kunnen gaan heien, beiden hebben hetzelfde doel.

Kosten boren

Net zoals bij het heien zijn de kosten voor het boren van enkele palen vrij variërend, er is geen standaard prijs voor het boren van de palen.Echter zit u bij een gemiddeld huis al gauw te denken aan enkele duizenden euro’s. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de locatie, de kwaliteit van de grond (blijkt uit sondering) en de lengte /afmeting van de aangevraagde palen. Echter zijn deze in verhouding vaak net wat prijziger dan de stalen buispalen.

P van 't Wout logo

P. van ‘t Wout Funderingstechnieken werkt vanuit een sterk marktgerichte visie. Onze organisatie doet er alles aan om vernieuwend en verkennend bezig te zijn. Altijd gebaseerd op traditioneel vakmanschap, kennis, ervaring en inzicht.

CONTACTGEGEVENS

© 2021 P. van ‘t Wout | Powered by GetForward