Project Description

De geschiedenis van Exaten is verbonden met enkele oude gebouwen. Het gebied ontleent zijn naam namelijk aan een van de drie kastelen die deze omgeving rijk was. Kasteel Exaten wordt voor het eerst in 1241 genoemd. Van dit kasteel resten slechts enkele delen die zijn opgenomen in een later gebouwd kloostercomplex. Dit klooster werd later politieschool en is nu in gebruik als asielzoekerscentrum. Daarnaast is het gebouw een rijksmonument.

Een van de vleugels van het complex heeft een zeer slechte fundering en wordt uit veiligheidsreden ook niet meer gebruikt. In juni zijn wij gestart met het herstellen van deze fundering. In de totaalodpracht worden 140 schroefinjectie palen verwerkt en krijgt het gebouw een hele nieuwe vloer. Na het herstellen van de fundering kan het gebouw weer veilig in gebruik worden genomen.

Om de compacte funderingsmachine in het gebouw te krijgen moeten er bijzondere kunsten vertoont worden door onze transporteur Zwatra Transport. Ons credo “kan niet bestaat niet” komt hier weer goed tot zijn recht.

Aannemer: Heijmans Utiliteit B.V.

Start werkzaamheden: Juni 2014