Aangenaam! Dit is Marley, onze Chief Happy Employees!Eerlijk is eerlijk, deze functie werd tot enkele jaren geleden niet ingevuld binnen P. van 't Wout Vijzel- en Funderingstechnieken. Maar toen Marley in 2015 bij ons binnen kwam gekwispeld en haar nut had bewezen konden we eigenlijk al niet meer zonder onze Chief Happy Employees.Maar wat houd deze functie nou precies in?
1. Aangenomen!Of misschien toch niet helemaal? Bij binnenkomst word u van harte welkom geheten door onze 4 voeter. Hiermee hopen we dat onze mogelijk nieuwe collega’s zich in elk geval op hun gemak voelen voor ze hun gesprek in gaan. Ook geeft ze altijd haar eerlijke mening, zelfs als wij daar niet om vragen…..
2. Stress? Wat is dat?Marley doet er alles aan om de medewerkers vrolijk binnen te laten komen, maar ze draag ook zeker haar steentje bij voor een vrolijke tijd voor de rest van de dag. We moeten welk toegeven dat dit niet helemaal aan haar persoonlijk ligt. De Universiteit van Wageningen heeft namelijk onderzoek gedaan naar de link tussen gelukkige mensen en honden. Hieruit is gebleken dat het niveau van het gelukshormoon (oxytocine) stijgt zodra mensen en honden elkaar in de ogen kijken. Ook heeft dit onderzoek aangetoond dat fysiek contact met en hond (zoals knuffelen of aaien) de bloeddruk en het stresshormoon cortisol verlaagd.
3. Frisse lucht, Frisse blikOok Marley heeft geregeld haar wel verdiende pauzes nodig, en die spendeert ze het liefst buiten. Elke pauze loopt ze haar rondje, weer of geen weer… En zo sociaal als ze is mogen al haar collega’s uiteraard mee, graag zelfs! Het is inmiddels bewezen dat te lang achter elkaar zitten slecht is voor een mens, iets wat Marley met haar sportieve houding dan ook probeert te voorkomen. Bovendien is het goed om letterlijk even een frisse neus te halen. Laat de zuurstof maar goed door je lichaam stromen, dan kun je je beter concentreren en weer fris aan de bak.